حماسه قهرمانانه ناو “جوشن”، “سبلان” و “سهند”/ماجرا چه بود؟ + جزئیات

در این روز أمریکا با تمام جلال و جبروتش و دارا بودن هزاران ناو پیشرفته در برابر ناوچه مؤشک انداز ایرانی با نام “جوشن” سر تعظیم فرود آورد و معنی ایستادگی یک ملت را متوجه شد.
ماجرا چه بود…..
در ۲۹ فروردین سال ۱۳۶۷ مصادف با اولین روز ماه رمضان در رویارویی ناوشکن های سهند و سبلان و ناو موشک انداز جوشن با نیروهای آمریکایی، ۵۶ نفر از رزمندگان نیروی دریایی ارتش در آب های خلیج فارس به شهادت رسیدند.
فرمانده ناوچه در پاسخ به آمریکایی ها گفت که ˈ این آب های ماست و شما باید از منطقه و از آب های ایران خارج شوید. ˈ
سپس آمریکایی ها با هدف قرار دادن ناوچه موشک انداز جوشن با شلیک چند موشک،این ناوچه را غرق کرد و تعدادی از نفرات آن را به شهادت رساند.
ناوشکن سهند که از بندرعباس عازم غرب خلیج فارس بود تا جایگزین ناوشکن سبلان شود و به گشت و مراقبت از جزیره خارک و سکوهای نفتی بپردازد، مأموریت یافت که به منطقه درگیری ناوچه جوشن رودو آنها را کمک کند.
ناوشکن سبلان نیز که پس از ۱۰ روز مأموریت گشت و مراقبت از غرب خلیج فارس به سوی پایگاه خود (منطقه یکم دریایی بندرعباس) بازگشته بود، در حال گرفتن سوخت و آب در لنگرگاه بود که از پست فرماندهی ناوگان پیامی مبنی بر بازگشت و عزیمت به سوی منطقه درگیری دریافت کرد.
این ناوشکن بلافاصله به سمت منطقه مأموریت حرکت کرد و در بین راه از درگیری ناوشکن سهند با آمریکایی ها مطلع شد و نیروهای آمریکایی، هواپیماهای خود را بر فراز ناوشکن سبلان و در ارتفاع کم به پرواز درآوردند که با پدافند ناوشکن مذکور مواجه شدند. ناوشکن سبلان با به کارگیری جنگ الکترونیک،تلاش دشمن در مورد اصابت قرار دادن آن را خنثی کرد.
در این زمان دشمن هواپیماهای با فناوری پیشرفته خود را وارد عمل کرد و با بمب های لیزری این ناوشکن را هدف قرار دادند که منجر به ایجاد شکاف در بدنه زیرآبی و صدمه به ناوشکن شد.
کارکنان این ناوشکن با انجام کنترل صدمات،از غرق شدن ناو پیشگیری کردندو توانستند آن را آرام آرام به طرف بندرعباس هدایت کنند که پس از انتقال به بندرعباس و با همت مهندسان و متخصصان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران،صدماتی را که بسیاری اعتقاد داشتند امکان تعمیر آن در ایران وجود ندارد، بر روی آن انجام دادند و پس از چندین ماه مجدداً آن را عملیاتی کردند.
آمریکائیها در این عملیات دو تن از خلبانان بالگرد کبری توپدار خود
را از دست دادند . جسد دو خلبان آمریکایی بهوسیله غواصان آن ها در ماه همان سال پیدا
شد.
اقدام مقتدرانه ناوهای ایرانی در ایستادگی در برابر دشمن آمریکایی موجب شد تا هر ساله مردم شهید پرور ایران اسلامی یاد این روز را گرامی بدارندو دنیا متوجه شد که ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس یک ارتش ولایی و شهید پرور است که این راه را پس از ۳ دهه همچنان ادامه می دهد.
بوده و خواهد بود”. در تمامی دوران ۸ سال دفاع مقدس تکیه
ما بر همین شعار بود. چرا که معتقدیم ملتی که شهادت دارد اسارت ندارد و این را عزیزان ما در ناوشکن های “سهند”،”سبلان” و “ناو جوشن “به عینه اجرا
کردند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
مایل به ثبت نظر خود میباشید?نظر خود را در زیر ثبت نمایید